Veelgestelde vragen

HOE LANG DUURT ZO’N BABYREPORTAGE EIGENLIJK?

Elke reportage is weer anders. En bij het ene gezin gaat alles sneller dan bij het anders. Maar over het algemeen zal ik ongeveer anderhalf a twee uur bij jullie zijn om foto’s te maken.

 

WAT NOU ALS MIJN KINDJE TUSSENDOOR HONGER KRIJGT?

Dat geeft natuurlijk helemaal niks! We volgen altijd het ritme van de baby en als hij/zij honger heeft, bouwen we gewoon even een pauze in om hem/haar te voeden. En als jij dat wilt, kan ik ook foto’s maken van het voedingsmomentje.

 

LEG JE MIJN KINDJE OOK IN GEPOSEERDE HOUDINGEN? OF GEBRUIK JE WRAPS?

Nee, ik poseer het kindje nooit. De foto’s die ik maak zijn puur, en ik fotografeer je kindje alleen maar zoals hij of zij normaal ook zou liggen. Ook pak ik je kindje niet in met wraps, zoals je vaak ziet bij gestylde newborn-shoots. Wel kunnen we je kindje inbakeren in een grote hydrofiele inbakerdoek. De meeste kindjes vinden dit erg prettig, vooral wanneer ze moe beginnen te worden. Het geeft ze een gevoel van geborgenheid en vaak vallen ze dan ook lekker in slaap. En als je kindje dan zo ligt te slapen, blijf ik natuurlijk foto’s maken.

 

TOT WELKE LEEFTIJD KAN ZO’N SHOOT PLAATSVINDEN?

Omdat ik lifestyle reportages maak, en geen gestylde of geposeerde newbornshoots, maakt het niet uit hoe oud het kindje is! Wil je graag veel afwisselende foto’s, wacht dan tot je kindje een week of 3 oud is. Hij/zij is dan nog steeds heel klein en schattig, maar wel wat meer wakker, zodat je niet alleen maar een slapende baby op de foto’s krijgt maar ook ‘wakkere’ foto’s. Is je kindje al een paar maanden oud? Ook geen probleem! Een lifestyle reportage is passend voor elk moment!

 

MOETEN WIJ ZELF OOK OP DE FOTO?

Niets moet! Maar het mag natuurlijk wel. En eigenlijk raad ik het ook echt aan! Veel ouders vinden van zichzelf dat ze niet fotogeniek zijn en gaan niet graag op de foto, omdat ze dat ongemakkelijk vinden. Maar foto’s van jullie met je kleintje zijn zo ontzettend dierbaar voor later. En het is mijn taak om jullie lekker te laten ontspannen, en gewoon fijn met je kindje te knuffelen, terwijl ik die kostbare plaatjes voor later schiet.

 

WAT MOETEN WE AAN?

Jullie mogen natuurlijk zelf weten welke kleding jullie uitkiezen voor de reportage. Wil je graag van die lichte foto’s, zoals je veel in mijn portfolio ziet? Trek je kleintje (en jezelf) dan rustige (pastel)kleurtjes aan. Mocht je niet kunnen kiezen, dan mag je je kindje halverwege de reportage natuurlijk ook even een ander setje aantrekken. Verder geef ik altijd als tip dat drukke prints en felle kleuren in de kleding van de ouders erg kan afleiden van het kindje. Wanneer je kiest voor iets in lichte kleuren, krijg je mooie rustige en tijdloze foto’s.

 

WAAR MAAK JE DE FOTO’S?
EN MOET DE VERWARMING DAAR AAN?

Een groot deel van de foto’s van de baby maak ik op jullie grote bed. Daarom zou ik het heel fijn vinden als je daar een licht dekbedovertrek op doet, of als je dat niet hebt een grote lichte deken of sprei. Een dekbed met drukke prints of felle kleuren leidt op de foto’s vaak erg af van de baby. Verder zou het heel fijn zijn als de klossen onder het bed vandaan zijn. Omdat ik ook foto’s zal maken van zijn/haar voetjes, zal jullie kindje ook even zonder sokjes liggen. Daarom is het fijn als de verwarming aan staat, zodat je kindje het niet te koud krijgt. Ook zal ik, als jullie dat willen foto’s maken in de woonkamer of in de babykamer.

 

OH NEE!! MIJN KINDJE IS ZIEK OP DE DAG VAN DE REPORTAGE. WAT NU?

Hè, wat vervelend voor de kleine! En natuurlijk ook voor jullie. Probeer het me zo snel mogelijk te laten weten. Natuurlijk kunnen we dan in overleg gewoon een andere datum inplannen. Mocht ik onverhoopt al onderweg zijn, dan reken ik wel de reiskosten.

 

WAT DOE JE ALS JIJ ZIEK OF VERKOUDEN BENT?

Gelukkig is dit bijna nooit het geval, maar mocht ik zelf ziek zijn, dan laat ik dat jullie altijd op tijd weten, zodat we een nieuwe afspraak kunnen inplannen. Als ik verkouden ben, dan overleg ik graag even met jullie waar jullie je het prettigst bij voelen.

 

HOE SNEL KRIJG IK DE FOTO’S?

Na de reportage ga ik natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag met het uitzoeken en bewerken van de mooiste foto’s. Je kan de foto’s verwachten binnen twee weken na de reportage.

 

HOEVEEL FOTO’S KRIJG IK?

Je kan bij mij kiezen uit twee pakketten. Bij pakket ‘Veel liefs’ krijg je minimaal 15 foto’s. Bij pakket ‘Heel veel liefs’ krijg je er minimaal 25. De foto’s worden door mij geselecteerd en bewerkt en je krijgt ze zowel in kleur als zwart-wit.

 

WAT ZIJN DE KOSTEN VAN EEN REPORTAGE?

Pakket ‘Veel liefs’ kost € 149,-. Bij dit pakket krijg je minimaal 15 foto’s op hoge resolutie, door mij geselecteerd en bewerkt in zowel kleur als zwart-wit. Je ontvangt de foto’s via WeTransfer.

Pakket ‘Heel veel liefs’ kost € 199,-. Bij dit pakket krijg je minimaal 25 foto’s op hoge resolutie, door mij geselecteerd en bewerkt in zowel kleur als zwart-wit. Je ontvangt de foto’s via WeTransfer. Daarnaast krijg je ze ook op een mooie USB stick én krijg je de mooiste foto afgedrukt op een houten blokje.

 

HOE WERKT HET MET DE BETALING?

Nadat je bij mij een reportage geboekt hebt en we samen tot een datum gekomen zijn, krijg je een factuur toegestuurd. Deze dient voor de dag van de reportage voldaan te zijn, anders kan de reportage helaas niet doorgaan, tenzij anders afgesproken is met mij.

 

WAAR KUNNEN WE DE FOTO’S HET BESTE LATEN AFDRUKKEN?

Er kan nogal wat verschil zitten tussen de verschillende aanbieders van fotoafdrukken. Soms wordt je foto heel vreemd bijgesneden, of zijn de kleuren ineens heel anders. Daarom raad ik altijd aan om je foto’s bijeen fotovaklab (zoals Profotonet) te laten afdrukken. Ik werk met een gekalibreerd scherm en de kleuren worden in een fotovaklab ook altijd exact afgedrukt zoals ze op mijn scherm zijn. Bovendien gebruikt een fotovaklab hoogwaardige papiersoorten en inkt, zodat je afdrukken veel langer meegaan.

 

GEBRUIK JE MIJN FOTO’S ONLINE?

Jullie privacy is voor mij erg belangrijk. Daarom zal ik jullie foto’s nooit zomaar online, of waar dan ook, gebruiken. Hiervoor werk ik met een toestemmingsformulier. Dit formulier stuur ik voor de reportage digitaal naar jullie toe, zodat jullie er al even rustig over na kunnen denken. Op de dag van de reportage neem ik een uitgeprint toestemmingsformulier mee wat jullie mogen invullen en ondertekenen. Hiermee geven jullie wel of geen toestemming voor het (online) gebruik van foto’s.

 

HEB JE ALGEMENE VOORWAARDEN?
EN EEN PRIVACYVERKLARING?

Ja, die heb ik! Beiden zijn te vinden op mijn website www.veralipman.nl